matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciągów
Dominik:
Wyznacz granicę ciągu : un= (1−
3
n
)
n
= (1+
−3
n
)
n
= e
−
3 Ja tak to robię, natomiast w odp jest e do −
1
3
co robię źle?
16 paź 16:11
Dominik:
Ok nie było tematu. Udało mi się ustalić, że książce jest błędna odpowiedź
16 paź 16:14