π | π | |||
f(x)=sin | x+cos | x | ||
3 | 4 |
x+y | x−y | |||
sinx+siny = 2sin | cos | |||
2 | 2 |
π | ||
korzystam z tego, że cos(y)=sin(y+ | ) | |
2 |
π | π | π | π | π | π | |||||||
sin( | x+T)+sin( | x+ | +T)=sin( | x)+sin( | x+ | ) | ||||||
3 | 4 | 2 | 3 | 4 | 2 |
π | π | π | π | π | π | |||||||
L=2sin(x*( | + | )+2T+ | )cos(x*( | − | )− | ) | ||||||
3 | 4 | 2 | 3 | 4 | 2 |
π | π | π | π | π | π | |||||||
P=2sin(x*( | + | )+ | )cos(x*( | − | )− | ) | ||||||
3 | 4 | 2 | 3 | 4 | 2 |
π | π | π | π | π | π | |||||||
sin(x*( | + | )+ | )=sin(x*( | + | )+2T+ | ) | ||||||
3 | 4 | 2 | 3 | 4 | 2 |
π | π | |||
2T+ | = | +k*2π, k − całkowite | ||
2 | 2 |
π(x+nT) | πx | π(x+nT) | πx | ||||
= | +2kπ ∧ | = | +2mπ // k,m,n∊ℤ | ||||
3 | 3 | 4 | 4 |
πnT | πnT | ||
=2kπ ∧ | =2mπ | ||
3 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |