matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wyrażenie
Lila:
Log
3
2
3
/log
3
2/5 − log
3
3/log
3
2/5 razy log
3
125
15 paź 21:44
Jerzy:
Musisz nauczyć się zapisu.Nikt tu nie jest jasnowidzem.
15 paź 21:49
a7:
log
3
3=1
2
2
2
[log
3
2
3
−log
3
5
3
]/log
3
=3log
3
/log
3
= 3
5
5
5
15 paź 23:20