Naszkicuj zbiory
studenciak: Naszkicuj zbiory A,B,A∪B,A∩B,A\B,B\A
a) A={(x,y)∊RxR x2+4x+y−5>0}
B={(x,y)∊RxR −y2+4y≤0}
b)A={(x,y)∊RxR y+x2+2x−3>0}
B={(x,y)∊RxR x2+2x−3≤0}
15 paź 20:55
Blee:
no to STUDENT ... szkicuj te zbiory i zaznaczaj części wspólne, sumy i różnice
15 paź 20:57
studenciak: Nie mam pojęcia jak się za to zabrać
15 paź 21:08
Blee:
po pierwsze ... zauważ co to są za zbiory
po drugie ... narysuj jest
po trzecie ... zaznacz sumy, różnice, części wspólne
15 paź 21:13
Blee:
studenciak ... z całym szacunkiem ale ukończeniu średniego stopnia edukacji (liceum/technikum)
powinieneś wiedzieć co obrazuje chociażby: x2+4x+y−5 = 0
15 paź 21:14