zdanie prawdziwe
Franek12: Czy poniższe zdanie jest prawdziwe?
∀x ∈ R ∃e ∈ R x · x = e
Proszę z wyjaśnieniem
15 paź 20:20
Blee:
ten znak pomiędzy 'x' to mnożenie
15 paź 20:28
Franek12: Tak, ta mini kropeczka to mnożenie
16 paź 12:45
Jerzy:
Tak, dla dowolnej liczby x ze zboru R istnieje liczba e ze zbioru R taka, ze: x2 = e.
16 paź 13:02
Franek12: ∀x ∈ R ∃y ∈ R [(x + y = 5) ⇒ (x2 + y2 = 1)]
∀x ∈ R ∃y ∈ R [(x > y) ⇒ (x + y > 0)]
A takie przykłady jak rozwiazać?
16 paź 13:24
aniabb: że nie i nie
16 paź 13:35