matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra.. pomocy
wera:
oblicz 2(x−1)/3=x+2/5
15 paź 20:11
Maciess:
2x−2
2
=x+
3
5
6
2x−2=3x+
5
1
−3
=x
5
15 paź 20:14
wera:
2(x−1)
x+2
=
3
5
15 paź 20:18
Maciess:
Próbuj sama, wymnoz na krzyż, i−ksy na jedną strone, liczby na drugą
15 paź 20:22