Rozwiąż równanie
Alaa: 5x= xlog5 x rozwiąż równanie
15 paź 19:40
ICSP: x > 0 , logarytmując logarytmem o podstawie 5 dostaniesz
log5 (5x) = (log5x)2
15 paź 19:41
Alaa: Skąd to wyrażenie po prawej? XD wybacz ale nie rozumiem
15 paź 19:51
ICSP: log5 xlog5 x = log5 x * log5 x = (log5 x)2
15 paź 19:55
Krzysiek60: Ze wzoru logabn= n*logab
15 paź 19:57
Alaa: Dziekuje <3
15 paź 20:00
Krzysiu: A mozna zrobic tak samo gdy jest nierownosc? tzn gdyby bylo 5x> tego wyraznenia
15 paź 20:41
ICSP: można
15 paź 20:42