Funkcja wykładnicza.
cardi bardi : Dana jest funkcja y = 2x. Sprawdz, ze gdy wartosci argumentu tworza ciag arytmetyczny, to
odpowiednie
wartosci funkcji tworza ciag geometryczny.
15 paź 19:05
Eta:
a
n=a
n−1+r
f(a
n)=2
an−1+r , f(a
n−1)=2
an−1
| f(an) | |
| = ... =2r = q−− stała wartość |
| f(an−1) | |
15 paź 19:36
Eta:
a
n=a
n−1+r
f(a
n)=2
an−1+r , f(a
n−1)=2
an−1
| f(an) | |
| = ... =2r = q−− stała wartość |
| f(an−1) | |
15 paź 19:36
cardi bardi : Mógłbym prosić jeszcze o jakieś wyjaśnienie? Z góry dziękuję!
15 paź 19:56