matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
ja:
1
Jak z postaci (log
a
b−log
ab
b)*log
b
a przejść do postaci log
a
b*log
b
a−
log
a
(ab)
Konkretnie chodzi mi o ten ułamek...
15 paź 13:44
ja:
Nieważne już
Zrobione
15 paź 13:46
ICSP:
1
log
ab
b * log
b
a = log
ab
b
log
b
a
= log
ab
a =
log
a
ab
15 paź 13:47