Zadanie z parametrem
Zozol: Wyznaczyć te wartości parametru m dla których nierówność [(m + 1)x2 −mx + 1]/ [x2 −(m + 2)x +
1] > 0
15 paź 11:55
Jerzy:
m = 4 lub m = − 8
15 paź 11:57
Zozol: Rozwiązać
x3 +|x2 −2x| = 0
15 paź 11:57
Zozol: Mógłbyś powiedzieć jakie założenia dałeś w tym zadaniu? Bo tam w liczniku będzie chyba na
przypadki, bo (m+1)=0 lub nie i wtedy będzie f. kwadratowa.
15 paź 11:59
Zozol: Edit: [(m + 1)x2 −mx + 1]/ [x2 −(m + 2)x + 1] > 0
Coś się poprzedzie źle wkleiło, bo było bez potęg
15 paź 12:03
Jerzy:
To był żart. Najpierw zapisz pełną treść zadania.
15 paź 12:04
Krzysiek60: dzien dobry
Jerzy 
Nierownosc ta bedzie >0 ⇔ gdy L>0 i M>0 lub L<0 i M<0
15 paź 12:19
Jerzy:
Witaj

Moim zdaniem, treść jest niekompletna.
" .... dla których nierówność ...." i co dalej ?
15 paź 13:08
Zozol:
To jest pełna treść− "dla których nierówność (...) jest większa od zera.
15 paź 14:52
PW: Nie rozwiązujemy bzdurnych zadań.
15 paź 15:16