22−1 | 32−22 | 42=32 | 20152−20142 | |||||
a) | + | + | +...+ | |||||
2+1 | 3+2 | 4+3 | 2015+2014 |
23−1 | 33−23 | 43−33 | ||||
b) | + | + | +... | |||
22+2+1 | 32+6+22 | 42+12+32 |
20153−20143 | ||
+ | ||
20152+2015*2014+20142 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
c) | + | + | +...+ | |||||
√2+1 | √3+√2 | √4+√3 | √100+√99 |
22−1 | 32−1 | 42−1 | 52−1 | 62−1 | 72−1 | |||||||
d) | * | * | * | * | * | |||||||
22 | 32 | 42 | 52 | 62 | 72 |
a2 − b2 | (a−b)*(a+b) | ||
= | = (a−b) | ||
a+b | a+b |
1 | √a − √b | ||
= | |||
√a + √b | a−b |
(1*3)*(2*4)*(3*5)*(4*6)*(5*7)*(6*8) | ||
więc będzie | ||
22*32*42*52*62*72 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |