(p2*(p+1))2 − p2 − p*(p+1) | ||
k = | = | |
(p−1)2 + 2(p−1) |
p4(p+1)2 − 2p2 − p | ||
= | = | |
(p−1)(p+1) |
p4(p+1)2 − 2p2 − 2p + p + 1 − 1 | ||
= | = | |
(p−1)(p+1) |
p4(p+1)2 − 2p(p+1) + (p + 1) − 1 | ||
= | = | |
(p−1)(p+1) |
(p+1)[p4*(p+1) − 2p + 1] − 1 | ||
= | ||
(p−1)(p+1) |
p4(p+1)2 − p2 − (p + (p+1)) | ||
k = | = | |
(p−1)(p+1) |
p4(p+1)2 − p2 − p − p − 1 + 2 | ||
= | = | |
(p−1)(p+1) |
(p+1)*[p4(p+1) − p − 1] + 2 | ||
= | ||
(p−1)(p+1) |
(20162*2017)2−(20162+4033) | ||
k= | = | |
2015*2017 |
20164*20172−(20162+2016+2017) | ||
= | = | |
*** |
20164*20172−[2016*(2016+1)+2017] | ||
= | = | |
*** |
20164*20172−[2016*2017+2017] | ||
= | = | |
*** |
20164*20172−2016*2017−2017 | ||
= | = | |
2015*2017 |
20164*2017−2016−1 | 2017*(20164−1) | |||
= | = | |||
2015 | 2015 |
(p4(p+1)2 − p2 − p − p − 1 | ||
k = | = | |
(p−1)(p+1) |
p4(p+1)2 − p(p+1) − (p+1) | ||
= | = | |
(p−1)(p+1) |
(p+1)[p4(p+1) − p − 1] | ||
= | = | |
(p−1)(p+1) |
p4(p+1) − (p+1) | ||
= | = | |
p−1 |
(p+1)(p4 − 1) | ||
= | = | |
p−1 |
(p+1)(p2+1)(p2−1) | ||
= | = | |
(p−1) |
(p+1)(p2+1)(p+1)(p−1) | ||
= | = | |
p−1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |