matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedyskutuj ilość rozwiązań układu równań o niewiadomych x i y w zależności od
a:
Przedyskutuj ilość rozwiązań układu równań o niewiadomych x i y w zależności od parametru:
⎧
y=|x|+m
a)
⎨
⎩
|x|+y=x−1
⎧
|x−y|=1
b)
⎨
⎩
|y|=x+m
14 paź 21:41