matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania macierzowe
Aniajj9:
Rozwiąż rownania macierzowe: A. |4 6| *X= |1 1| |6 9| |1 1| B. X* |3 6| = |2 4 | |4 8| |9 18| W obu przypadkach det=0, ale w odpowiedziach tylko A. nie ma rozwiązań
nie rozumiem dlaczego
14 paź 14:55