matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz współrzędne punktów przecięcia prostej
lubięmatmę:
Wyznacz współrzędne punktów przecięcia prostej o równaniu y = −3x +1 i wykresu funkcji f danej
2x
wzorem f(x) =
+ 3
x−1
14 paź 14:03
the foxi:
x≠1
2x
f(x)=y=
+3
x−1
2x
−3x+1=
+3
x−1
2x
−3x−2=
x−1
i dalej...
14 paź 14:07