Oś symetrii.
earl: Osią symetrii wykresu funkcji kwadratowej f(x)= −x2+bx+2 jest prosta o równaniu x=5x.
Oblicz b.
14 paź 12:38
PW: | | 5 | |
Prosta o równaniu x= |
| ? |
| | x | |
14 paź 12:41
ICSP: x = ±
√5 ?
14 paź 12:42
earl : x=53
mój błąd
14 paź 12:44
PW: No to są dwie proste. Źle jest, gdy treść zadania jest sformułowana niepoprawnie.
14 paź 12:45
PW: I wszystko jasne.
14 paź 12:45
earl : treść zadania jest taka jak na górze przez to nie mam pojecia jak to rozpisac
14 paź 12:50
14 paź 12:52
Krzysiek60: podsatw i wylicz b
14 paź 12:54