Wektory
Paweł: 1.Oblicz wartość iloczynu wektorowego dwóch wektorów A[3,−4,−6] i B[−3,−2,−3].
2. Dane są wektory A[1,−2,2] i C[−4,8,−4].
Znajdź długość różnicy tych wektorów |A−C|.
13 paź 20:18
xyz:
no i co to za problem?
13 paź 21:01
xyz:
roznica wektorow 2x2
a = [ax,ay]
b = [bx,by]
a−b = [ax−bx, ay−by]
dla pozostalych (n−wymiarowych) wektorow analogicznie
13 paź 21:04
Adamm:
wektorów 2 wymiarowych
macierzy 1x2 jak już
13 paź 21:06
Yy: Chodzi o długość różnicy a nie współrzędne
13 paź 21:12
jc: Czy x2+y5=z7 czy raczej x[2]+y[5]=z[7]?
13 paź 21:34
Mila:
1)
A[3,−4,−6] x B[−3,−2,−3]
i j k
3 −4 −6
−3 −2 −3
W=27j−18k
A xB=[0,27,−18]
13 paź 21:52
Mila:
2)A=[1,−2,2] i C=[−4,8,−4].
a→=[−4−1,8−(−2),−4−2]=[−5,10,−6]
13 paź 21:53