w zbioerz liczb rzeczywistycg okreslamy dizlanie nastepujaco x*y = (x+1)(y+1) -1
ala.p.: w zbioerz liczb rzeczywistycg okreslamy dizlanie nastepujaco x*y = (x+1)(y+1) −1
zatem zachadza wlasonosci dla x,y,z bedace rzeczywistymi
podaj [prawdizwe
x(y +z) =xy + xz
(x−1)(x+1) = x *x −1
x(yz) = (x*y) z
13 paź 17:51
ala.p.: upu
20 paź 11:24
jc: Zadanie wydaje się bez sensu.
pierwsze prawdziwe
drugie? L=x2−1, P=(x+1)2−1=x2+2x, nieprawdziwe
trzecie? L=xyz, P=((x+1)(y+1)−1)z=(xy+x+y)z=xyz+xz+yz, nieprawdziwe
20 paź 12:05