Przeciw obraz zbioru
Mietek: Witam, mam wyznaczyć przeciw obraz zbioru G={1,3} w przekształceniu f: N→N określonym poniżej:
f(x) jest największa liczbą nieparzystą mniejszą lub równą x
mam jeszcze kilka takich przykładów jak to ruszyć wyznaczyć obraz potrafię
Zad.2
Wyznacz przeciw obraz zbioru f:NxN→N f((x
1,x
2))=x
1*x
2, G={2}
tego też nie potrafię ruszyć
13 paź 16:55
Pytający:
f(x)=1 dla jakich iksów?
f(x)=3 dla jakich iksów?
Zsumuj te zbiory i masz przeciwobraz G={1,3}.
2.
f((x1,x2))=x1*x2=2 dla jakich par (x1,x2)∊ℕxℕ?
13 paź 17:03
Mietek: Dziękuje bardzo jest to łatwiejsze niż się wydawało
13 paź 17:15