matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Dzida:
lim x+1/x
2
+4x+3 x−>−3
+
oblicz granice funkcji
13 paź 15:36
Janek191:
x + 1
1
f(x) =
=
x ≠ − 3 i x ≠ − 1
(x +1)*(x + 3)
x + 3
więc lim f(x) = +
∞
x→ −3
+
Patrz też na wykres funkcji.
13 paź 18:10