matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podzielnosc
Krzysiek60:
Udowodnij ze suma trzech naturalnych poteg liczby 3 jest popdzielna przez 13 3
n
+3
n+1
+3
n+2
= 3
n
+3
n
*3+3
n
*9= 3
n
(1+3+9)= 3
n
*13
12 paź 21:58
Adamm:
dobrze
12 paź 22:11
Krzysiek60:
Czesc dzieki
12 paź 22:12
Adamm:
Cześć
12 paź 22:15