matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygoometria
Marekkkk:
zbiorem wartości funkcji postaci f(x) = c sin dx jest przedział <−4,4>,a jej okresem zasadniczym liczba 8/3π. Funkcja f okrelosna jest wzorem
11 paź 22:12
Eta:
2π
8π
c=4
=
⇒ d= 3/4
d
3
3
f(x)=4sin
x
4
11 paź 22:18
Marekkkk:
dzieki!
11 paź 22:26
Eta:
11 paź 22:28