⎧ | 2|x|+5|y|=16, | |
⎩ | 3|x|+y=7 |
16 | 2 | |||
|y|= | − | |x| | ||
5 | 5 |
16 | 2 | |||
y= | − | |x| | ||
5 | 5 |
16 | 2 | |||
−y= | − | |x| | ||
5 | 5 |
16 | 2 | |||
y=− | + | |x| | ||
5 | 5 |
7 | ||
x≥0 i 3x−7≥0⇔x≥ | ||
3 |
7 | ||
x∊<0, | ) | |
3 |
19 | ||
x2= | ∊D | |
13 |
19 | 34 | |||
y2=7−3* | = | |||
13 | 13 |
19 | ||
x3=− | , x4=−3 | |
3 |
34 | ||
y3= | , y4=−2 | |
13 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |