matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc pochodne
szyc:
oblicz pochodną: a) √(x
7
)
∂(x
2
y
3
)
b)
∂x
∂(x
2
y
3
)
c)
∂y
11 paź 16:24
Krzysiek60 :
1
a) f'(x)=
*7x
6
2
√
x
7
11 paź 19:32
Janek191:
b) = 2 x* y
3
c) = x
2
*3 y
2
11 paź 21:08