matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbadaj zbieżność warunkową i bezwzględną...
Gregory:
Zbadaj zbieżność warunkową i bezwzględną szeregu. Powołaj się na odpowiednie kryteria.
∞
n
∑ (−1)
n+1
n
2
+2
n=0
11 lut 18:10
Gregory:
jeżeli nie da się obliczyć n=0 bo być może nie da się (dopiero poznaje szeregi...), to prosze sobie przyjąć że n=1
11 lut 18:15
Gregory:
help...
16 lut 11:59