pole
Ewka: Oblicz pole kwadratu o przekątnej 3{2}
10 paź 22:15
Jolanta: przekątna d=a√2 a długośc boku
d=3√2
3√2=a√2 /: √2
3=a
P=a2=32=9
10 paź 22:25
10 paź 22:25
Krzysiek60 :

Ogolnie w czworokacie wypuklym
e i f to przekatne
δ−kat miedzy przekatnymi
w kwadracie mamy
e=f i δ= 90
o
| | 1 | | 1 | | 1 | |
Pkw= |
| e*e*sin90o= |
| *e2 *1= |
| *e2= |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
10 paź 22:29
10 paź 22:30
Krzysiek60 :
10 paź 22:33
uważny:
dobre
10 paź 22:35
Mila:
Widzę, że mamy recenzenta

To dobrze, zawsze znajdzie błąd.
10 paź 22:58