Wyznacznie y
Adam: lnIyI = − lnIcos(x)I + C
Z tego równania trzeba wyznaczyć y
10 paź 20:13
Leszek: Z definicji logarytmu otrzymujemy : y = e− ln | cos x| + C
Czyli : y = D* eln (1/| cos x|) = D/| cos x|
10 paź 20:20
Adam: To D co dokladnie oznacza ?
10 paź 20:25
Leszek: D= eC
10 paź 20:26
PW: ln|y|+ln(cosx|=C
i na podstawie twierdzenia o logarytmie iloczynu
ln(|y||cosx|)=C
|y| |cosx| = e
C
e
C jest stałą,
Leszek oznaczył ją symbolem D
| | D | | D | |
y= |
| lub y=− |
| |
| | |cosx| | | |cosx| | |
10 paź 20:33
PW: ln|y|+ln(cosx|=C
i na podstawie twierdzenia o logarytmie iloczynu
ln(|y||cosx|)=C
|y| |cosx| = e
C
e
C jest stałą,
Leszek oznaczył ją symbolem D
| | D | | D | |
y= |
| lub y=− |
| |
| | |cosx| | | |cosx| | |
10 paź 20:33