Ziobry
alinka: WyZnacz zbiory
A ∩ ( B u C )
A/ ( B ∩ C)
(A / C) u B
Dla a=(−1,1,2,3)
B=(−2,0,1,3)
C=(0,2,3,4)
10 paź 18:16
Bleee:
No i w czym problem?
10 paź 18:26
alinka: W wykonaniu?
10 paź 18:32
Bleee:
Potrafisz napisać jak wygląda zbiór B u C
10 paź 18:33
Mila:
A={−1,1,2,3}
B={−2,0,1,3}
C={0,2,3,4}
a) B∪C− złączenie zbiorów
B∪C={−2, 0,1,2,3,4}
A={−1,1,2,3}
A∩(B∪C)− część wspólna zbiorów
A∩(B∪C)={1,2,3}
W tym przykładzie, możesz skorzystać z osi liczbowej.
b)
B∩C− część wspólna zbiorów
B∩C={0,3}
Spróbuj dalej sama
10 paź 20:55