Płaszczyzna Gaussa - liczby zespolone i sprzężone
Ola: Hej, dostałam takie oto zadanie: Im(z (sprzężone) / z (zwykłe)) = 1. I to przedstawić na
płaszczyźnie. Rozłożyłam to sobie do postaci (a−bi)/(a+b), zrobiłam sprzężenie i zablokowałam
się na (a
2 − 2abi − b
2) / a
2+b
2 . Przez ten mianownik nie mam jak wyłączyć części urojonej

Ktoś doradzi jak się go pozbyć?
Do tego chyba źle zrobiłam Re(z
2)=0, gdyż wyszła mi bzdura a
2−b
2=0, czyli odpowiednik
wykresu x
2=y
2 . Myślałam też o wykresie Re(z
2) jako o y=x
2 i wówczas wynik to punkt
P=(0,0), ale nie mam pewności. Przy okazji będę wdzięczna za podrzucenie czegoś tworzącego te
wykresy, bo desmos niestety liczb zespolonych nie obejmuje.