1+i | ||
Obliczyć część rzeczywistą i urojoną liczby: (3−2i)2 + | ||
i(i+1) |
1 | ||
9−12i+4i2+ | = | |
i |
i | ||
=−12i+5+ | =5−12i−i=5−13i | |
i2 |
2−i | |
−(4+3i)2 | |
(i+1)(1+3i) |
2 | 3 | |||
Mój wynik Re z = −7 | lm z=−24 | |||
5 | 10 |
2−i)*(1−i) | 2−2i−i+i2 | ||
= | = | ||
(1+i)*(1−i)*(1+3i) | (1−i2)*(1+3i) |
1−3i | ||
= | = | |
2*(1+3i) |
(1−3i)2 | ||
= | = | |
2*(1+3i)*(1−3i) |
1−6i+9i2 | ||
= | = | |
2*(1−9i2) |
−8−6i | −8−6i | 2 | 3i | ||||
= | =− | − | |||||
2*(1+9) | 20 | 5 | 10 |
2 | 3i | 2 | 3 | |||||
− | − | −7−24i=−7 | −24 | i | ||||
5 | 10 | 5 | 10 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |