matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie zespolone
Mat21:
Rozwiązać równanie zespolone z
8
=(1+i)
2
9 paź 18:19
Mila:
z
8
=2i |2i|=2
π
φ=
2
π
+2kπ
2
π
+2kπ
2
z
k
=
8
√
2
*(cos
+i sin
) , gdzie k∊{0,1,2,...,7}
8
8
9 paź 18:25