matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okresowość funkcji
Strass:
Zbadać okresowość funkcji
πx
πx
f(x)=sin
+cos
3
5
9 paź 10:06
Alek:
T
sin
= 2π/(π/3) = 6 T
cos
= 2π/(π/5) = 10 NWW(6,10) = 30 T
f
= 30
9 paź 13:36