matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprowadz do podstawy równej 3
Bartek:
log
1/9
2
8 paź 20:36
Krzysiek60 :
1
= 3
−2
9
1
log
3
−2
2= −
log
3
2
2
8 paź 20:40
Mila:
albo tak:
log
3
(2)
log
3
(2)
log
1/9
(2)=
=
1
log
3
(
)
9
−2
8 paź 20:59