oblicz
Bartek: log5log255
8 paź 20:35
a7: zamieniamy podstawę logarytmu z logarytmu który jest w potędze
| | log5 | | log52 | |
log5( |
| )= |
| =1 |
| | log25 | | log25 | |
?
8 paź 20:40
Krzysiek60 : = √5
8 paź 20:43
Krzysiek60 : Chyba sie pomylilem
8 paź 20:45
a7: ja też liczę jeszcze raz
8 paź 20:47
Bartek: ktoś wie jak to zrobić ?
8 paź 21:01
Krzysiek60 : A moze zapis jest taki
5log255
8 paź 21:06
Bartek: zadanie właśnie jest tak jak napisałem na początku
8 paź 21:09
a7: | | 1 | |
mi wyszło po ponownym policzeniu |
| log5 czyli log√5 czy znasz prawidłową odpowiedź? |
| | 2 | |
8 paź 21:11
8 paź 21:13
Jolanta: też tak zrobilam
8 paź 21:13
a7: czy potrzebne Ci rozpisanie tego?
8 paź 21:14
8 paź 21:14
8 paź 21:15
Bartek: Ten drugi post jest z błędem chodzi mi o logarytm o podstawie 10 z 5 , tutaj jest poprawnie ,
dzięki za rozwiązanie widocznie tak musi zostać
8 paź 21:20