matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
trygonometria:
√
2
(1−
√
3
)
√
2
(1+
√
3
)
Wykaż, że cos105
o
=
i sin105
o
=
4
4
8 paź 19:28
jc:
cos 105
o
= cos(60
o
+ 45
o
) = cos 60
o
cos 45
o
− sin 60
o
sin 45
o
= ... podobnie z sinusem.
8 paź 19:34