matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Kaczor:
hej, można zapisać 1+32a
5
jakos w postaci iloczynu? A jak się da to jak?
8 paź 15:43
Krzysiek60:
da sie ze wzoru a
n
+b
n
= znajdziesz sobie 32a
5
= (2a)
5
1= 1
5
8 paź 15:46
Krzysiek60:
No i co Kaczorze rozpisales?
8 paź 15:53