Dowód
Aga: Dodatnie liczby całkowite a, b, c mają tę własność, że:
−a daję resztę 2 z dzielenia przez b
−b daję resztę 2 z dzielenia przez c
−c daje resztę 4 z dzielenia przez a
Udowodnij że c=4
7 paź 21:34
Leszek: a= n*b + 2
b= k*c +2
c= m*a+ 4
n,k,m − naturalne , dokoncz !
7 paź 21:38
7 paź 21:52
iteRacj@:
zadanie nr 4 z OMJ stopień pierwszy, część korespondencyjna;
termin nadsyłani prac do 15.10
7 paź 21:55
Aga: Leszek ten zapis znam, ale nadal nie wiem jak to udowodnić
19 paź 14:53
Aga: Odświeżam temat
6 lis 13:32