nie mam pojecia co zrobić kiedy za rozne podstawy w tym jedna z nich jest kwadra
Piotrek: logx (7)+ logx2 (7) = 6,
7 paź 20:21
Tadeusz:
założenie i podstaw
7 paź 20:23
Krzysiek60: logx2(7)= logx(7)*logx(7)
7 paź 20:24
Mila:
x>0 i x≠1
| | log7(7) | | 1 | |
logx(7)= |
| = |
| |
| | log7(x) | | log7(x) | |
| | log7(7) | | 1 | |
logx(7)= |
| = |
| |
| | log7(x2) | | 2log7(x) | |
licz dalej sam
x=
4√7
7 paź 20:29
7 paź 20:30
Mila:
3 linijka
logx2(7) = ..
7 paź 20:30
Mila:
Krzysiek uznał , że logarytm jest podniesiony do kwadratu, ja zrozumiałam,
że w podstawie jest x2 ( tylko błąd w zapisie mamw 3 linijce))
7 paź 20:32
Tadeusz:
x>0 x≠1
logx7=a
a2+a−6=0
Δ=...
7 paź 20:36
Maciess: Prościej byłoby
| | logx(7) | | logx(7) | | 1 | |
logx2(7)= |
| = |
| = |
| logx(7) |
| | logx(x2) | | 2logx(x) | | 2 | |
7 paź 20:41
Piotrek: dzięki, mi chodzilo o to jak zrobila Mila
tam w podstawie jest x do kwadratu
7 paź 20:45
Krzysiek60: Dobry wieczor wszystkim
7 paź 20:48