złożenie trzech funkcji
bednar981: Cześć, ktoś pomoże mi zz tym zadaniem?
f(x)=x2
g(x)=sinx
h(x)=3x
h o g o f = ?
7 paź 14:01
Blee:
... = 3sin(x2)
7 paź 14:52
Krzysiek60: dzien dobry

A to sobie tak mozna zrobic zlozenie bez sprawdzenia ?
7 paź 15:02
ktos: jakiego sprawdzenia?
7 paź 15:48
Krzysiek60: Zbior wartosci funkcji wewnetrznej musi sie zawierac w dziedzinie funkcji zewnetrznej
7 paź 15:57
Krzysiek60: Oznaczmy k= hog to zbior wartosci funkcji g(x) =sin(x) musi sie zawierac w dziedzinie
h(x)=3x
Tutaj tak jest.
Sprobuj zrobic dla k= fog
gdzie f(x)= ln(x) i a g(x)= sin(x)
7 paź 16:07