1 | ||
Mnie wyszło: x1=3, x2= | . | |
3 |
7 | 3 | |||
3x2−7x−4− | + | =0 | ||
x | x2 |
3 | 7 | |||
(3x2+ | )−(7x+ | )−4=0⇔ | ||
x2 | x |
1 | 1 | |||
3*(x2+ | )−7*(x+ | )−4=0 | ||
x2 | x |
1 | 1 | |||
3*[(x+ | )2−2]−7*(x+ | )−4=0 | ||
x | x |
1 | ||
x+ | =t | |
x |
7−13 | 7+13 | |||
t= | ∨ t= | |||
6 | 6 |
10 | ||
t=−1 ∨ t= | ⇔ | |
3 |
1 | 1 | 10 | ||||
x+ | =−1 ∨ x+ | = | ||||
x | x | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |