matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
pilot:
jaka prace wykonuje silnik pracujacy w czasie 10min o mocy 15kW?
11 lut 16:30
mICHAŁ:
Dane: t=10 min=600s P=15kW=15000W P=
W
t
/*t W=P*t W=600s*15kW=9000kW Odp: Silnik wykonuje prace 9000kW
11 lut 16:41