matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
kabaczek:
Oblicz: sin
4
(23)+0.5sin
2
(46)+sin
4
(67)
6 paź 12:39
ICSP:
sin(67) = cos(23) sin
4
(23) + cos
4
(23) = (sin
2
(23) + cos
2
(23)
2
− 2sin
2
(23)cos
2
(23) =
1
= 1
2
−
sin
2
(46)
2
6 paź 12:43