1 | ||
wiem ze 1 godzina ma 60 minut to 1 min = | godziny | |
60 |
1 | ||
godzina ma 3600 sekund to 1 sekunda = | godziny | |
3600 |
130*0,001 | km | km | ||||
a) 130m/h = | = 0,13 | |||||
1 | h | h |
km | 125 | km | km | |||||
b) 125 | = | = 450000 | ||||||
s | 1/3600 | h | h |
m | 10*0,001 | km | km | |||||
c) 10 | = | = 36 | ||||||
s | 1/3600 | h | h |
m | 25*0,001 | km | ||||
d) 25 | = | U{km/h} = 1,5k | ||||
min | 1/60 | h |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |