pomoze ktos
mag: Przedstaw zapis konfiguracji elektronowej dla jon cztero ujemny węgla ( co muszę zrobić jeśli
jest dodatni a co jeśli ujemny)
Obliczyć stężenie jonów OH− w roztworach o
pH=0
pOH=5,5
11 lut 15:23
Mateusz: 2 zad pH = 0 [OH−] = U{10−14{100}} = ? skorzystaj z odpowiedniej własnosci działan na
potęgach w 2 przypadku skorzystaj z zaleznosci ze pH + pOH = 14 oblicz pH i dalej analogicznie
jak w 1 do zad 1 z tym jonem napisz polecenie bo chaotycznie troche to napisałaś/łeś
11 lut 15:33
11 lut 15:33
Mateusz: chociaz zapomniałem ze nie musisz korzystac z tej zaleznosci pH + pOH = 14 bo to straszne koło
skorzystaj z pOH = −log[OH−]
11 lut 15:42
Mateusz: zad 1 atom węgla ma 4 elektrony walencyjne do oktetu brakuje mu 4 czyli wniosek ze musi co
zrobic z elektronami.... zrob to samo dla dubletu konfiguracje to jz chyba zapiszesz tylko w
jakiej liczbie orbitalnej głównej czy orbitalnej pobocznej jak co to pisz
11 lut 16:17
mag: Czyli jeśli mam pytanie? Przedstaw 3 sposobami zapis konfiguracji elektronowej dla jon cztero
ujemny siarki muszę to zrobić tak
[16 S] 1s22s22p63s2
[10Ne]3s2
14 lut 11:57
mag: Co to tego pH czy mogły ktoś dać jakiś wzór z innymi dany mia jak to zrobić
14 lut 11:58
ja: Pomoże ktoś
14 lut 19:17
15 lut 18:49