Oblicz
Wiola: W banku wpłacono k złotych na lokatę roczną oprocentowaną w wysokości 4,5% w sakli roku.
Wyrażenie opisujące wielkość kapitału po upływie roku to?
A. 0,045k
B. 1,045k
C. 1,405k
D. 1,45k
4 paź 11:11
Tadeusz:
B
4 paź 11:16
Wiola: A jak to napisać?
4 paź 11:20
Tadeusz:
...chyba po polsku ...
4 paź 11:34
Wiola: Chodzi mi o to jak do tego doszłeś?
4 paź 11:39
Jerzy:
4,5% = 0,045
1k + 0,045k = 1,045k
4 paź 11:49
Krzysiek60: Przebyl dluga droge zeby do tego dojsc ,a Ty chcez tak od razu wiedziec

Zastanow sie sama .
Skoro 4,5%= 0,45 to odsetki od kapitalu to 0,045 k
wiec kapital + odsetki to ?
4 paź 11:52
Wiola: Dziękuję Ci bardzo
4 paź 11:53
Krzysiek60: 4,5%= 0,045. ma byc
4 paź 11:53
Wiola: Czy jak ktoś tego nie umie to musi być atakowany? Zastanów się czy jesteś dobry we wszystkim.
Nie musisz się wyżywać na innych i w ten sposób podnosić swoje EGO.
4 paź 11:54
Krzysiek60: Kochana dzieweczko czytamy ze zrozumieniem ,bo chyba masz z tym problem . Skoro nie potrafisz
odroznic zartu od ataku to nie jest moj problem tylko twoj .
Tak nawiasem mowiac to ja juz juz czuje sie dowartosciowany i spelniony wiec nie musze
podnosic swojego EGO .
4 paź 12:00
Wiola: Jak to się mówi ''ustąpię głupszemu''
POZDRAWIAM
4 paź 12:03
Krzysiek60: No tak . Ja nie jestem twoim ziomalem ani rowiesnkiem . Jestem ojcem dwoch corek ktore maja
36 i 34 lata.
.Nie tylko szacunek do starszych ale do drugiego czlowieka wymaga aby go nie obrazac . To nie
swiadczy o mnie tylko niestety kolezanko o tobie . Zastanow sie na drugi raz co piszesz bo nie
wiesz na kogo trafisz na forum .
4 paź 12:21
cmd: Krzysiek60 proszę się nie denerwować,tutaj jest dużo dzieci właśnie w wieku licealnym
4 paź 12:40
Krzysiek60: Wiem
4 paź 12:42