co to za liczba
Kara: Mamy liczbę naturalną trzycyfrową. Suma jej cyfr jest równa 9, cyfra dziesiątek równa się
średniej arytmetycznej cyfr setek i jedności. Gdy do tej liczby dodamy 198, to otrzymamy
liczbę utworzoną z tych samych cyfr zapisanych w odwrotnej kolejności.Co to za liczba
3 paź 19:43
Tadeusz:
a+b+c=9
| | a+c | |
b= |
| jeśli tak 3b=9 b=3 a+c=6 a=6−c |
| | 2 | |
100(6−c)+3*10+c+198=100c+30+6−c itd
3 paź 20:41
Jerzy:
Zadanie było kilkanaście minut temu.
3 paź 20:45
Eta:
234
3 paź 21:44
Eta:
234
3 paź 21:44
Janek191:
4 paź 08:22
Bartosz: 1,33333
jak się to czyta?
20 wrz 10:27