matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz pierwsZy,trzeci,czwarty i 2k+1 wyraz ciagu określonego wzorem ogólnym
Leon:
b
n
=(n+1)(2n−1)/n
3 paź 17:55
Jerzy:
Podstawiaj za n podane wartości.
3 paź 17:56
Janek191:
(n +1)*(2 n − 1)
b
n
=
n
(2 k + 2)*(4 k + 1)
b
2 k + 1
=
2 k + 1
3 paź 19:32