matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż ciąg
zadanie:
a
1
=1
n
a
n
+
1
= (
)
2
*a
n
n+1
3 paź 17:31
Bleee:
Rozwiąż ciąg?
3 paź 17:32
Bleee:
Wzór ogolny:
1
a
n
= (
)
2
n
3 paź 17:34
Adamm:
(n−1)!
1
a
n
= (
)
2
=
n!
n
2
3 paź 17:35