pls
nieumiejaca: naszkicuj wykres funkcji f(x) = cosx (do potęgi): ∑ (lcosxl − 1)
3 paź 16:29
Adamm:
(cosx)∑ (|cosx|−1)
pytanie tylko co oznacza ta ∑
3 paź 16:30
nieumiejaca: ups, to miał byc pierwiastek xD
cała potega jest pod pierwiastkiem
3 paź 16:48
Adamm:

(cosx)
√|cosx|−1
|cosx|−1≥0
|cosx|=1
x=πk
f(x) = (±1)
0 = 1 dla x=πk, k∊Z
niebieski to wykres
3 paź 17:05
nieumiejaca: a dlaczego nie rozłożyłes IcosxI=1 na cosx=1 ∨ cosx= −1?
3 paź 17:37
the foxi:
skrót myślowy, tak czy siak wyszłoby x=kπ
3 paź 19:30