nierównoścć kwadratowa
Andzia: Rozwiąż nierówność x2 + 6 /x/ jest mniejsza bądź równa od 0
2 paź 23:41
Blee:
x
2 + 6|x| ≤ 0

tak to wygląda
2 paź 23:43
Andzia: taaak
2 paź 23:43
Krzysiek60: A co to ma byc?
2 paź 23:43
Blee:
jeżeli tak to zauważ, że:
1) x2 ≥ 0 oraz x2 = 0 tylko gdy x=0
2) 6|x| ≥ 0 oraz |x| = 0 tylko gdy x =0
więc jedynym rozwiązaniem tejże nierówności jest ... x=0
2 paź 23:44
Andzia: Rozwiąż nierówność kwadratową z wartością bezwzględną
2 paź 23:44
Andzia: A ja rozbiłam z rozbiciem na przedziały
2 paź 23:46
Blee:
i jak widzisz ... całkowicie zbytecznie
2 paź 23:47
Krzysiek60: Nie calkiem zbytecznie bo juz ma dwa sposoby rozwiazania .
2 paź 23:48
Andzia: ale mogę tak robić z rozbiciem na przedziały ?
2 paź 23:48
Blee:
oczywiście, że możesz
2 paź 23:48
Andzia: Dzięki . Jesteście WIELCY

!
2 paź 23:49